SMSTAROT.hr

Gatanje preko sms-a

Gatanje preko sms-a

U današnjem svijetu postoje različiti komunikacijski kanali preko kojih se može gatati. Primjerice, tu su web stranice posvećene ovoj vrsti aktivnosti, klasični telefonski pozivi, televizijske emisije koje se emitiraju uživo i u kojima gledatelji mogu postavljati pitanja, društvene mreže su također u igri itd. Sms poruke očigledno predstavljaju još jedan u nizu načina da se dođe do gatanja.

Prednosti gatanja preko sms-a

Gatati se može na veliki broj načina. Više je prednosti gatanja preko sms-a. Kao prvo, sms poruke nisu skupe. Većina ljudi može sebi bez problema priuštiti gatanje preko sms-a. Koliko god telefonske linije bile privlačne, one ipak koštaju. Kao drugo, gatanje preko sms-a omogućuje visok stupanj diskrecije. Prilikom telefonskoga razgovora nikada se ne zna tko prisluškuje. Prilikom gatanja preko sms-a toga nema. Mnogim ljudima upravo diskrecija čini dopisivanje sms porukama toliko privlačnim. Kao treće, koja god tehnika da se koristi u radu, gatanje preko sms-a omogućuje brzi ulazak u suštinu stvari. S obzirom da su poruke jezgrovite, one ne ostavljaju prostor za pretjerano filozofiranje. Gatanje preko sms-a se može shvatiti kao prečica koja vodi ka konačnom cilju, a to je kvalitetan odgovor. Prednost je i u brzini. Bilo tko može bilo kada i s bilo kojeg mjesta poslati sms poruku. Ne samo da se to može brzo napraviti nego nitko za to ne mora znati.

Nedostaci gatanja preko sms-a

Svaki komunikacijski kanal preko kojega se vrši gatanje ima svoje nedostatke. Što se tiče gatanja preko sms-a, u nemalom broju slučajeva klijent ne shvati dobro dobiveni odgovor. To se događa iz nekoliko razloga. Savjetnik ne objasni dobro ono što vidi i/ili interpunkcijski znak (točka, upitnik, zarez itd.) stavi na krivo mjesto zbog čega se izgubi smisao poruke ili ton poruke bude drugačiji. Nedostatak gatanja preko sms-a je i u nedostatku prostora. Čak i ako se pošalje deset sms poruka ponekad je to premalo zbog kompleksnosti situacije u kojoj se pitač nalazi. Neke ezoterijske tehnike su bolje prilagođene sms porukama od drugih. Primjerice, lakše je “baratati” tarot kartama nego astrologijom. Astrologu je najčešće potrebno više prostora nego tumaču tarota.

Budućnost gatanja preko sms-a

Gatanje preko sms-a postoji dugi niz godina. Nema nikakvih naznaka da će se s tim prestati u budućnosti. S obzirom da se radi o brzom, kratkom i za mnoge simpatičnom komunikacijskom kanalu, nema sumnje da će i u narednim godinama biti dovoljno zainteresiranih ljudi. Gatanje preko sms-a je i jedna vrlo zabavna aktivnost, a to će svakako biti i ubuduće.

SMSTAROT.hr